Fermentácia je proces konzervovania potravín, počas ktorého sa prirodzene sa vyskytujúce baktérie živia cukrom a škrobom v potrave, čím sa produkuje kyselina mliečna, ktorá uchováva potravu, ako aj ďalšie zdraviu prospešné postbiotiká.
Obsah článku
Protizápalová strava
Fermentácia je proces konzervovania potravín, počas ktorého sa prirodzene sa vyskytujúce baktérie živia cukrom a škrobom v potrave, čím sa produkuje kyselina mliečna, ktorá uchováva potravu, ako aj ďalšie zdraviu prospešné postbiotiká.
Obsah článku
Čierny koreň je koreňová zelenina, v súčasnosti síce menej známa ako napríklad mrkva, petržlen či môj obľúbený topinambur, ale aj napriek tomu je ideálna na spestrenie jedálnička. A to najmä počas jari, kedy je pre náš organizmus dôležitá konzumácia povrchových … Čítajte viac
Tento bezmäsitý guláš plný protizápalových potravín má svoje čaro a plnú sladkastú chuť aj vôňu, ktorú stojí za to vyskúšať. Navyše je bezlepkový aj vegánsky a finančne nenáročný. Či už hľadáte protizápalový recept, potrebujete prestávku od mäsa, vegetariánsky recept alebo … Čítajte viac
Máte vlastnú záhradu alebo babičku a dedka na dedine, kde môžu vaše deti pobehovať, hrabať sa v hline či si odtrhnúť jabĺčko priamo zo stromu a rovno ho aj zjesť? Takto voľakedy vyzeralo naše detstvo, no v súčasnosti sú deti … Čítajte viac
Dlhodobo pretrvávajúca zvýšená teplota má trápila takmer 15 rokov. Pasovať som sa s ňou musela dlhé roky sama, keďže som patrila práve do skupiny, nad ktorou lekári iba krútili hlavou. Nižšie sa dočítate zopár informácií, ktoré je dobré vedieť, ak … Čítajte viac
Žijeme v dobe, kedy je silná imunita „in“. Nikto nechce byť chorý, respektíve na chorobu nemá čas. Nádcha a prechladnutie sa stali synonymom oslabeného imunitného systému. A každý druhý človek začína brať výživové doplnky na posilnenie imunity akonáhle sa trochu … Čítajte viac