Blog

Fermentácia (fermentovanie) potravín

Fermentácia je proces konzervovania potravín, počas ktorého sa prirodzene sa vyskytujúce baktérie živia cukrom a škrobom v potrave, čím sa produkuje kyselina mliečna, ktorá uchováva potravu, ako aj ďalšie zdraviu prospešné postbiotiká.

Čítajte viac

Protizápalová strava – recepty: Batátovo-fazuľový guláš

Tento bezmäsitý guláš plný protizápalových potravín má svoje čaro a plnú sladkastú chuť aj vôňu, ktorú stojí za to vyskúšať. Navyše je bezlepkový aj vegánsky a finančne nenáročný. Či už hľadáte protizápalový recept, potrebujete prestávku od mäsa, vegetariánsky recept alebo … Čítajte viac

Silná imunita je „IN“

Žijeme v dobe, kedy je silná imunita „in“. Nikto nechce byť chorý, respektíve na chorobu nemá čas. Nádcha a prechladnutie sa stali synonymom oslabeného imunitného systému. A každý druhý človek začína brať výživové doplnky na posilnenie imunity akonáhle sa trochu Čítajte viac